Chameleon Lijmplank Toestellen

06 – 54 70 75 76

Het principe:

Insecten maken gebruik van de ultraviolette straling van de zon, om hun weg te kunnen vinden. Van deze eigenschap is gebruik gemaakt bij de ontwikkeling van de vliegendoder. De vliegendoder is uitgerust met lampen, die deze UV stralen nabootsen. Hierdoor worden o.a. vliegen aangetrokken.

Achter de UV lampen bevindt zich een lijmplaat rooster, dat de insecten bij aanraking doodt.

Het voordeel van de lijmmethode:

Men hoort de vliegen niet “knetteren”. En kleine vliegjes kunnen niet door het rooster heen vliegen. Vliegendoders zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. Ook zodat je niet ziet dat het een vliegenvanger is. De gevangen insecten kunnen eenvoudig worden geïdentificeerd.

Wij kunnen u de volgende toestellen aanbieden:

Chameleon Uplight 
Aantrekkelijk en discreet uitgevoerd wandmodel, de perfecte keus in ruimten waar uw klanten van hun maaltijd genieten.
Afmeting: 21 x 47 x 17 cm (h x b x d)
Vangbereik: 20m²

sm-item201

Chameleon 1 x 2 
Aantrekkelijk slank wandmodel, uitermate geschikt voor plaatsen waar voedselbereiding plaatsvindt.
Afmeting: 31,5 x 48,5 x 6,5 cm (h x b x d)
Vangbereik: 60m²

sm-item199

Chameleon 2 x 2
Plafondmodel, geschikt voor plaatsing boven gangpaden in grotere ruimten zonder dat het gevaar bestaat dat afgevangen insecten uit het toestel vallen.
Afmeting: 31,5 x 48,5 x 12,5 cm (h x b x d)
Vangbereik: 120m²

sm-item200

Chameleon 4 x 4 / Chameleon 4 x 4Ex
Plafondmodel, wit gelakt of roestvast staal (stof-explosievrij zone 11) voor industrieel gebruik. Het model 4 x 4Ex is geschikt voor gebruik in zeer vochtige ruimten, classificatie zone 11 en IP65. De wit gelakte uitvoering is geschikt voor gebruik in grote objecten met voedsel-productie en -verwerkingsactiviteiten.
Afmeting: 61,5 x 63,5 x 16,5 cm (h x b x d)
Vangbereik: 300m²

sm-item202

Onderhoud:

Wij kunnen de vliegenlampen ook onderhouden (schoonmaken, lijmplaat vervangen, nieuwe lampen). Hierdoor bent u verzekerd van een optimaal werkende vliegenvanger met een lange levensduur.
Het is belangrijk om ieder jaar de lampen van de vliegenvangers te vervangen, omdat het door de lampen geproduceerde UV-licht sterk verminderd binnen 1 jaar. Dit kan door het menselijk oog niet waargenomen worden!

Op onze website kunt u informatie vinden over de meest voorkomende plaagdieren én de bestrijdingswijze zoals wij die hanteren.

Mocht u, na het lezen nog vragen hebben of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen, neemt u dan gerust contact op met ons bedrijf. U kunt dit middels e-mail doen. Natuurlijk kunt u ons ook telefonisch bereiken via telefoonnummer 013 – 515 99 12.